IJzingwekkende autoschades: blikschade versus letselschade

Wist je dat bumperschade de vaakst voorkomende vorm van blikschade bij auto’s is? Meestal wordt bumperletsel veroorzaakt door lage paaltjes of hekjes die over het hoofd worden gezien tijdens het inparkeren of wegrijden vanuit parkeerstand. Natuurlijk zijn zulke blikschades erg vervelend. Het is echter nog véél beroerder als bepaalde verkeersregels niet worden nageleefd of bepaalde verkeerssituaties foutief worden inschatten…

Waardoor de bestuurder zélf of medeweggebruikers gewond raken. Kortom: letselschade. Helaas komt het nog altijd met grote regelmatig voor dat er ernstige of zelfs fatale verkeersslachtoffers vallen doordat verkeersregels worden overtreden. Dit kan extreem ernstige gevolgen hebben. Vooral bij persoonlijk letsel kunnen de fysieke, mentale, emotionele én financiële consequenties buitengewoon hoog oplopen.

Blikschades: impact & kosten blijven veelal beperkt
Uit onderzoek is gebleken dat automobilisten gemiddeld 1 keer in de 5 jaar te maken krijgen met blikschade. (bron) Zoals reeds hierboven aangegeven: bumperschade is de meest voorkomende vorm van materiële autoschade. Na bumperschades zijn lakschades, krasschades, deukschades en ruitschades de vaakst voorkomende blikschades.

Als je een peperdure auto volledig ‘in de prak rijdt’ (lees: total loss), is de schadelast voor de verzekeraar natuurlijk enorm. Althans, áls de auto in kwestie casco verzekerd is en jouw autoverzekering van een nieuwwaarderegeling is voorzien. Dus de financiële gevolgen van het overgrote merendeel van alle materiële autoschades oftewel blikschades blijven qua ernst, omvang en duur beperkt in vergelijking tot lichamelijke letsels en geestelijke letselschades.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *