Wat is een Smartkey?

Een smartkey is een slimme sleutel die meer functies heeft dan een normale autosleutel met afstandsbediening. Een smartkey zorgt er namelijk voor dat je de sleutel eigenlijk niet meer hoeft te gebruiken om een auto te starten.

Deze sleutel heeft een zender waarmee hij een signaal uitzendt naar de auto. Vervolgens pakt de auto dit signaal op, herkent dat het van de sleutel afkomt en kan je op afstand de auto van het slot halen en de motor vast starten. De keyless key kan al van een beste afstand gebruikt worden.

Het nadeel van een smartkey

Er is ook een nadeel wat de smartkey met zich meebrengt. Doordat de smartkey een signaal afgeeft aan de auto, waardoor deze geopend en gestart kan worden, kan dit signaal ook opgepikt worden door andere mensen. Deze hackers gebruiken een soort kastje om het signaal op te vangen.

Vervolgens hebben ze het signaal van je auto te pakken en kunnen ze je auto openen en starten. Wanneer je je autosleutel bij de voordeur hebt liggen en de auto op de oprit staat kan je auto ook gestolen worden. Dit wil je uiteraard niet.

Tegenwoordig zijn de fabrikanten erg druk bezig om dit probleem op te lossen, maar er is een tijdelijke oplossing. Je kan een Faraday Box aanschaffen waar je je sleutels in kan leggen. Deze box schermt de signalen van de sleutel naar de auto af, waardoor het signaal niet onderschept kan worden. Je kan je sleutels overigens ook in een metalen doos stoppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *